NIEUWS

Beste buur bokaal | 25-06-2021

Ook in 2021 organiseren we samen met de gemeenten Dinkelland, Twenterand en de Huurdersraad de Beste Buur Bokaal. Alle inwoners van Dinkelland en Twenterand kunnen een buurman of -vrouw nomineren voor de Beste Buur Bokaal. De Beste Buur Bokaal is een prijs voor een buur die het verdient om eens in het zonnetje gezet te worden. 

 

Aanmelden kan tot 16 augustus 

U kunt vanaf nu aanmelden via de website www.bestebuurbokaal.nl. Noemt u bij de aanmelding vooral de redenen waarom uw buur de Beste Buur Bokaal verdient. Nomineren kan tot 16 augustus 2021.  

 

Samen
De samenwerkende partijen geloven dat omkijken naar elkaar bijdraagt aan prettig wonen. In deze bijzondere tijd waarin iedereen met beperkingen te maken krijgt, is het juist belangrijk om er voor elkaar te zijn: om oog te hebben voor elkaar. “Het is prachtig om te zien hoe de ´stille krachten´ in de buurten en wijken eens in het zonnetje gezet worden. Dat blijkt ieder jaar opnieuw wanneer we de motivaties lezen. Zoveel mensen die zich op verschillende manieren inzetten om het wonen en leven in een straat, buurt of woongebouw voor iedereen prettig te houden.” Aldus Melanie Maatman, directeur-bestuurder van Mijande Wonen.

 

Jury

Alle inwoners uit Dinkelland en Twenterand komen in aanmerking voor Beste Buur Bokaal. Wel moet iemand worden voorgedragen door iemand anders. Dat kan heel eenvoudig via www.bestebuurbokaal.nl. Per gemeente is er een jury die de inzendingen beoordeelt. De jury bestaat uit vertegenwoordigers namens de woningcorporatie, de huurdersorganisatie en de gemeente.

 

Uitreiking en prijs op Burendag

De uitreiking van de Beste Buur Bokaal vindt ieder jaar plaats op Burendag. Dit jaar is dat zaterdag 25 september. Tijdens een feestelijke uitreiking ontvangen de beste buren een mooie bokaal en een leuke prijs. 

 

Beste Buur Bokaal in alle Twentse gemeente

Alle gemeenten in Twente doen mee met de Beste Buur Bokaal. Dat betekent dat alle inwoners uit de gemeenten Almelo, Borne, Dinkelland, Enschede, Haaksbergen, Hellendoorn, Hengelo, Hof van Twente, Losser, Oldenzaal, Rijssen-Holten, Tubbergen, Twenterand en Wierden in aanmerking komen voor Beste Buur Bokaal

 

Heeft u vragen over de actie? Check dan de website www.bestebuur.nl of neem contact op met Mijande Wonen per mail via mail@mijande.nl of per telefoon via 088 807 07 00.

 

Houd de sociale mediakanalen van Mijande Wonen in de gaten voor het laatste nieuws. 

 

 

Bidden voor het gewas en de vruchten der aarde 👩🏼‍🌾👨🏽‍🌾 | 10-11-12 -05-2021 

Drie avonden in het jaar komt de bevolding van Agelo en Ootmarsum tijdens de kruisdagen bijeen om te bidden voor een voorspoedige oogst. Traditiegetrouw vindt dit plaats op de maandag-,dinsdag- en woensdagavond vóór Hemelvaartsdag bij het Landkruis aan de Zonnenbergweg in de Ageler Es. Dit jaar wordt er op maandag 10 en dinsdag 11 mei om 19.30u gebeden voor een goede oogst. Met medewerking van Lianne Geerdink en Dhr. J. Mistrate-Haarhuis. Op woensdag 12 mei om 19.00u wordt er een Woord en Communievering gehouden bij het Landkruis i.p.v. in de kerk. Hier zal diaken J. Kerkhof Jonkman voorgaan. Mocht de weersgesteldheid een openluchtviering niet toelaten dan zal deze viering alsnog in de kerk plaatsvinden. 

Wij hopen velen van u te mogen begroeten. 

 

Pasen 🐣 | 04-03-2021
De dagen worden weer langer en Pasen komt al in zicht. Normaliter wordt vanuit de buurtschapsraad het paashout halen en het paasvuur georganiseerd. Helaas kunnen deze beide tradities geen doorgang vinden i.v.m. de huidige coronamaatregelen. 

Toch vinden wij het een traditie om even bij stil te staan. Vandaar dat wij, u als inwoner van Agelo, op een ludieke wijze, gaan uitnodigingen voor een alternatief Oagels Paasvuur (thuis). 

U ontvangt in het weekend van 19-03 hierover meer informatie. 

 

Jaarvergadering | 18-03-2021
Beste inwoner van Agelo, 

Het coronavirus vormt voor iedereen een grote uitdaging om binnen de RIVM-maatregelen te bewegen. Dit vraagt van een ieder een grote verantwoordelijkheid en creativiteit. 

Als buurtschapsraad vinden wij het van belang om u op de hoogte te houden van de ontwikkelingen die gaande zijn en/of zijn afgerond. Zoals u bent gewend nemen wij u normaliter hierin mee tijdens de jaarlijkse jaarvergadering, maar gezien de omstandigheden voorzien wij dit jaar de informatie middels een brief die u dit weekend zult ontvangen.

Wij hopen van harte u volgend jaar weer fysiek te mogen ontvangen op de jaarvergadering. 
Onthulling Erve Breuker’ | 13-03-2021
Vandaag was de onthulling van Erve Breuker. 🏡 
Een ingetogen bijkomstigheid, maar aandacht verdient het zeker! Agelo is een
straatnaam rijker. 
Vanwege het historische karakter van het eeuwenoude erf was de eerste keus gevallen op Erve Bröker. Omdat de wens van de gemeente is om geen diakrieten te gebruiken, in verband met onder andere navigatiesystemen, is de naam vervolgens aangepast naar Erve Breuker.
Erve Breuker is tot stand gekomen na overleg tussen de eigenaar van de grond en de Buurtschapsraad Agelo.
Wij wensen de toekomstige bewoners een voortvarende bouw en veel woongeluk! 🔨

Warme groet | 24-12-2020
Beste inwoners van Agelo,


Wij kijken terug op een bijzonder jaar. 
Voor u even een hart onder de riem want.. samen staan we sterk! 

Ondanks deze periode willen wij u hele fijne Feestdagen en een gelukkig Nieuwjaar wensen. 
Maar bovenal wensen we u veel gezondheid toe! 

Zorg goed voor elkaar. 

Warme groet, 
Leden Stichting Buurtschapsraad Agelo 

Terugwinnaars PMD Gemeente Dinkelland | 17-11-2020

"Samen de schouders eronder voor beter PMD".

 

Rabobank Clubsupport | 06-11-2020

De uitslagen van de Rabo ClubSupport zijn bekend! Stemmers, allemaal hartelijk dank! Zie de uitslagen via onderstaande link. 
 

Rabobank Clubsupport | 05-10-2020

Vanaf 5 oktober kan er gestemd worden voor de Rabobank ClubSupport! Wij als Stichting Buurtschapsraad Agelo, maar ook KV Wilskracht, C.V. de Keistenen en Stichting Kipboomkapel doen mee! Een mooie actie om stichtingen/verenigingen te steunen. 

Er zijn een aantal spelregels: 
- Alleen leden van de Rabobank mogen stemmen. 
- Stemmen kan via Rabo internetbankieren en de Rabo App. 
- Elk lid mag 5 stemmen uitbrengen op de verenigingen en stichtingen, waarvan er max. 2 op dezelfde
   vereniging/stichting mag worden uitgebracht. 
- Stemmen kan tot 25 oktober. 

Wij hopen op jullie stem! Alvast uw dank!